Monday, July 4, 2011

URAT TERKEJUT

Semalam 4/7/2011 1st day masuk kje..msuk jer kul 8 trus kne panggil ngn bos..tnye itu ini serba sedikit then ckp ader meeting..meeting seawal 8.30 pg dan tamatnya 12.30 tghari..huhuhu..dh la xmkn dr mlm lg..tp hati bukan sibuk nk mkn, hati duk tringat kat anak jerrr..mklum lah stok susu dh terpanggil utk di keluarkan..hurmmm, dah tunaikan solat n kemas bagai then kul 2 bergegas ke JAWI lak utk next meeting..wahhhh, penat..nsib baik leh tumpang ofismate (tenkiu abg jamal)..

Jam5 blk smula ke opis n bergegas melaksanakan tugas mama utk anaknya..mengepam lg..smbil pam smbil update ngn baba sara..dh nk smpi ke blum..rushnyerrrrr..huhuhu..penat yang teramat sgt..urat2 yg dh 2 bln dimanja2 smuanyer terkejut n terkujat..jalan pn dh rs xbetul...time nk turun ke lobi, tiba2 rs huyung jerrr...peningggg sgt2..kompem sbb xmkn n pam bukan main...stresssss...then msuk jer keter trus berair mata sbb penat sgt...dlm hati rs nk nk berhenti kje jerr..grrrrrr...lemah nya sy...pepun, dh smpi umah..amik bb sara umah mama citi (bbsitter)n bila tgk dia snyum trus rs chat blk..hehehhehe...hebat betul penangan si anak..alhamdulillah...

Thursday, June 23, 2011

our little princess

:: nie lah buah hati saya ::



Salam..dah hampir 2 bln lebih saya menyepi kan..yer lah sy skrg dah bz ngn si kecik kesayangan mama n baba..saya dah selamat melahirkan baby gurl azzalea noor maisarah pada 050511..so sekarang bb sara dah sebulan lebih..kini kami bkn lg berdua, dah bertiga..sblm ni blh to lena, skrg x lg..sblm ni leh jln2 sesuke hati skrg x lg..ape2 nk buat mest pkirkn sara dlu..yer, sy hepy dgn pengalaman baru ini..





















Thursday, April 14, 2011

36wks check up

arini awal2 pg dh smpi klinik kesihatan tanglin..arini ader appoinment utk check up for 36 wks..hurmmm, berat still naik lg..bp okay..then jmpa lak Dr Simren Kaur..bila dh check jntung bb and segala, Dr ckp bb dah engaged..wah, dh nk bersalin ke i nie????Dr dah brief mcmane tnda2 nk bersalin n step2 bila dh raser skt bagai tue..angguk2 fikir2 je lah sy kan..hurmmm, nmpak gaya bb dh xsbr2 nk kuar jengah dunia..nk jmpa uncle2 n aunty2 dia..tetiba sy pn dh raser xsbr2 nk deliver bb yg tercinta ini..smoga dipermudahkan segalanya..aminnnn

Tuesday, April 12, 2011

Debaran Semakin Terasa

Salam u olzzz...hurmmm, sekarang nie sy dah 36weeks...dah semakin terasa debarannya..ntah minggu depan ke minggu nie ke bb nk kuar nie..badan dah lenguh2 n sakit2 segala dah..wah, betul2 berubah perasaan skrg..hepy ader, takut ader, risau ader, terlebih excited pn ader..mcm2 lah..sukar nk diceritakan..tapi sy mohon agar dipermudahkan bersalin dan selamat semuanya..kwn2 smua tlg doakan saya yer..bila dah rs sakit2 segala nie, sy raser mcm semakin hampir jer ngn saat kelahiran..klu dipercepatkan pun ok kan..

p/s: Brg2 bb rsnya dh ckup smua, brg2 sy pn dh, kelengkapan persediaan bb n mama utk emergency pn dh ader dlm kete..errmmm, sy dah pn bersedia nk melalui saat2 yang belum blh digambarkan dan Ya Allah ya Tuhanku..ku mohon perlindungan padaMu agar proses bersalinku nnt akan selamat segalanya..aminn ya rabbal alamin..

Wednesday, March 16, 2011

:: tempat baru ::

salam smua..hurmm, arini 17 mac 2011 bersamaan dengan Khamis merupakan hari ke-4 aku berada di tempat keje baru..bkn pindah cawangan ke hape, cuma pindah unit..dr aras 20 turun ke aras 19..sekarang nie workload kje dh sgt2 berbeza..dr cket ke byk, dr teori ke praktikal..huhuhu..actually aku kat cni kne wat design..punye lah lamer aku dh tinggalkan dunia khayalan dgn auto cadd nih..tup tup skrg nak xnak ak kne kuatkan dri untuk blajar blk..improve blk ape yg kurang..hurmm, nmpknya byk sgt yang aku xtau kat cni..so dats means ak kne byk sgt blajar ngn geng2 kat cni yg dh terer giler...walllaaaaahhhhh...tp alhamdulillah, diorg nie smuanya baik n best..harap2 ak hepy di tempat baru..insyallah..




p/s:
1) ak rindukan rakan sng sshku dcni, cik doy..huhu..really mis u dear..
2) thanx a lot to hafiz n acid cz tlg ak kmas brg2 dr tgkat 20 ke tgkat 19 then tlg lg ak kmas sgala brg kat partition br..thanx sgt2...nnt kiter g mnum2 ek..hehehehe

Tuesday, March 1, 2011

bekfesssssssssssss

walllaaaahhhh...pagi nie seawal jam 6pg perut dh berkeroncong..walhal mlm td mkn jer..siap mkn nc lg..pastu men facebook siap kudap2 ngn kopok ikan lg..tp perut still berkeroncong..tgh2 iron bj tue, raser cam ader lagu dondang syg, dangdut n smua lah kt dlm perut nie..bb lak duk sondol2 n tendang2..wah, bb mama nie lapor ekk...(dlm hati, sabar yer my dear)..pastu sambung lah iron baju sambil pikir nk mkn aper nie nk bg lagu2 yg kt dlm perut nie stop..tiba2 jeng jeng jeng...tringat kat nc berlauk ayam versi klantan n trus nmpk muka my ofismate cik doy..huhuhu, smbil senyum amik feel n terbayang raser kuah gulainyer n cukup raser bersama sambal cili yg tentunya sgt menyengat...hehehhe...then i pon msg lah cik doy dan alhamdulillah arini dh leh bekfess ngn nc berlauk ayam..tenkiu so much cik doy..syg cik doy muaaahh muaahh muahhh...hehehe

Sunday, January 23, 2011

di akhir jan 2011

Fuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...berabuk yg amat sakan sudaa blog sy nih..maklumlah dh berzaman xhapdet..taun dh bergnti..skrg dh nk smpi penghujung jan 2011..hurmm, diam xdiam kejap jer maser berlalu kan..tanpa ade ape2 signal dah nk msuk feb kan..hurmmm..diam xdiam gak saya pn dah msuk 25wks pegnen..kejap je lg rsnya nk kuar dah my little bb..xsbar lak rsnya..wahhh, cmne nk jd mama nie..blh ke??hehehe, soklan nie slalu bermain-main benakkku skrg..yerlah, mcmner lah nk handle sgale kan..sblm nie idup berdua je, asyikkkk jer duk mlayan my bantal peluk aka bb besar kan..tup tup pasni nk kne layan 2 bb lak..pepun, hopefully smuanye ok lah..blajar mlalui pengalaman..bkn pengalaman sy tp pengalaman kwn2 saya, opismate sy, kwn2 sesawang n get da info from everywhere..



p/s:adakah my bantal peluk aka bb besar dah bersedia nk jd father-to-be nie?